DENEYAP Girişim Programı 2. dönem girişimleri belli oldu

2024’te DENEYAP Girişim Programı İlk Mezunlarını Verdi: Toplamda 450 Bin TL Destek Sağlandı

DENEYAP Girişim Programı, genç girişimcilerin fikirlerini hayata geçirmeleri için kapsamlı bir destek mekanizması sunuyor. Program kapsamında seçilen ekipler, girişimcilik eğitimleri, alanında uzman mentorlarla birebir görüşmeler, 150 bin TL ödül desteği, ofis desteği, tanıtım desteği, TEKNOFEST ve Take Off Girişim Zirvesi gibi prestijli organizasyonlara katılım hakkı başta olmak üzere 9 farklı alanda destekleniyor. Bu sayede, proje sahipleri girişimlerini hayata geçirme sürecinde rehberlik alarak fikirlerini başarıyla girişime dönüştürme fırsatı yakalıyor.

DENEYAP Girişim Programı’nın 2. döneminde seçilen 8 yenilikçi girişim şunlar:

  • AGROSPHERE: Çiftçilerin güvenilir bilgiye hızlı erişimini sağlayan platform, özelleştirilmiş tarım tavsiyeleri ve dijital destekle karar alma süreçlerini kolaylaştırıyor.
  • ATEŞ KES: Düşük maliyetli ve çevre dostu yangın söndürme sistemi, yangınları hızlı ve etkili bir şekilde kontrol altına alarak mevcut yöntemlerin ötesinde bir çözüm sunuyor.
  • HydroVita: Su kıtlığına karşı geliştirilen, yapay zeka destekli, taşınabilir ve enerji verimli sistem deniz suyunu içme suyuna dönüştürerek sürdürülebilir su erişimi sağlıyor.
  • KGS Teknoloji: Öğrencilerin öğrenme eksikliklerini belirleyerek yapay zeka destekli önerilerle kalıcı öğrenmeyi sağlayan bir uygulama.
  • TARSUS: Su ve ilaçlama kaynaklarını verimli bir şekilde kullanmayı amaçlayan yapay zeka destekli tarım çözümü, akıllı sulama, uydu tarla takibi, mobil uygulama ve drone ile ilaçlama hizmetlerini entegre ediyor.
  • Mayham: Laboratuvar deney süreçlerini güvenli, hızlı ve verimli hale getiren biyogüvenlik kabin, kullanıcı dostu ve yenilikçi bir çözüm sunuyor.
  • Vita: Psikolojik destek ihtiyacına yönelik yapılan uygulama, yapay zeka desteğiyle erişilebilir ve etkili psikoterapi imkânı sunuyor.
  • Quadruplex Sistem Tasarımı: Uçaklarda elektronik arızalara karşı geliştirilen quadruplex kontrol sistemi sayesinde kritik fonksiyonlar arıza anında dahi güvenli şekilde devam ediyor.

Related Posts

Rafting takımımız dünya şampiyonu oldu

23 Yaş Altı Milli Rafting Takımı, Dünya Gençler ve 23 Yaş Altı Rafting Şampiyonası’nda altın madalya elde etti.

Yıldızlar iki kez patlayabiliyor: Kozmolojide büyük keşif

Evrenin en etkileyici olaylarından biri olan süpernova patlamaları, yıldızların yaşamlarının sonundaki dev patlamalar olarak biliniyor. Fakat bilim insanlarının son araştırması, bazı yıldızların bir değil, iki kez patlayabildiğini ve bu patlamanın görsel kanıtlarını ortaya koydu.

7 yıldır gözler onu arıyor: Nerede bu maceracı kadın?

Tomb Raider serisinin yeni oyunundan hâlâ ses yok, Lara Croft’un dönüşü belirsizliğini koruyor

Google Android ayarlarında yeni dönem

Google, Android 16 QPR1 beta güncellemesiyle Pixel cihazlara özel olarak Android System Intelligence ayarlarını baştan sona yeniledi. Material 3 Expressive tasarımı, Now Playing, At a Glance, Live Translate, Apps in Search ve Live Captions gibi …

Finans sektöründe yapay zeka dönemi! Uzmanların öngörüsü korkuttu

Teknolojinin hayatımızdaki etkisi yapay zekayla birlikte daha da hissedilir bir hale geldi. Yapay zekanın hızlı işlevsel ve üretken olması bir çok sektörde kolaylık sağlarken iş dünyasında çalışanları da tedirgin etmeye başladı. Yapay zekanın …

Yapay et, yapay zeka değil: Artık yapay insan üretilecek

İngiltere’de insan DNA’sı laboratuvar ortamında sıfırdan sentezlenmeye başlandı. Genetik hastalıkların tedavisi için geliştirilen bu teknoloji, yapay insan üretimi tartışmalarını gündeme taşıyor.