TEKNOFEST KKTC, teknoloji ve inovasyonu toplum yararına kullanacak genç beyinleri buluşturuyor

Sosyal İnovasyon Yarışması: Toplumsal Eşitsizliklere Yaratıcı Çözümler

Sosyal İnovasyon Yarışması, Hayat Boyu Öğrenme, Toplum ve Güvenlik olmak üzere üç ana kategoride düzenlenecek. Bu yarışma, toplumsal fayda sağlayarak toplumsal eşitsizlikleri azaltmayı hedefleyen projelere odaklanacak. Katılımcılar, yaşam standartlarını iyileştiren ve bireylerin topluma aktif katılımını teşvik eden yenilikçi projelerle yarışabilecek.

Sosyal İnovasyon Yarışması’na, Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve yurt dışında öğrenim gören tüm ilkokul, ortaokul, lise (Açık Öğretim dahil) ve üniversite öğrencileri (Lisans, Ön Lisans, Yüksek Lisans, Doktora ve Açık Öğretim dahil) ile mezunlar katılabiliyor. Bireysel olarak başvuru yapabilecekleri gibi en fazla 6 kişiden oluşan takımlar da yarışmaya katılabilecek. Yarışma, her yaştan katılımcıyı toplumsal zorluklara yaratıcı çözümler geliştirmeye teşvik ederken gençlere ödül kazanma şansının yanı sıra topluma anlamlı katkılarda bulunma imkanı da sunuyor.

TEKNOFEST, Sosyal İnovasyon Yarışması’nda da farklı eğitim seviyelerine özel büyük ödüller sunmaktadır. İlkokul düzeyinde birinci olanlar 50 bin TL, ikinci olanlar 40 bin TL, üçüncü olanlar ise 30 bin TL ödül kazanacak. Ortaokul kategorisinde birincilere 60 bin TL, ikincilere 50 bin TL, üçüncülere 40 bin TL ödül verilecek. Lise seviyesinde dereceye girenler için birincilik ödülü 70 bin TL, ikincilik ödülü 60 bin TL, üçüncülük ödülü ise 50 bin TL olarak belirlendi. Üniversite ve üzeri kategoride yarışan birinciler 80 bin TL, ikinciler 70 bin TL, üçüncüler ise 60 bin TL ödülle ödüllendirilecek.

TEKNOFEST KKTC Teknoloji Yarışmaları, dünyanın dört bir yanından katılımcıları ağırlayacak ve başvuru süresi 15 Ocak tarihinde sona erecektir.

Related Posts

Finans sektöründe yapay zeka dönemi! Uzmanların öngörüsü korkuttu

Teknolojinin hayatımızdaki etkisi yapay zekayla birlikte daha da hissedilir bir hale geldi. Yapay zekanın hızlı işlevsel ve üretken olması bir çok sektörde kolaylık sağlarken iş dünyasında çalışanları da tedirgin etmeye başladı. Yapay zekanın …

Yapay et, yapay zeka değil: Artık yapay insan üretilecek

İngiltere’de insan DNA’sı laboratuvar ortamında sıfırdan sentezlenmeye başlandı. Genetik hastalıkların tedavisi için geliştirilen bu teknoloji, yapay insan üretimi tartışmalarını gündeme taşıyor.

JLab müziğe yeni soluk getiren serisini tanıttı

JLab, müzikseverler için tasarladığı yeni Party serisi Bluetooth hoparlörlerini piyasaya sürdü. Pop Party, Go Party, JBuds Party ve Epic Party olmak üzere dört farklı modelden oluşan bu seri, kullanıcılarına her ortamda eğlenceli ve güçlü bir ses …

HIV/AIDS’e karşı tıpta dev ilerleme: ABD koruyucu aşıyı onayladı!

HIV virüsüne karşı koruyucu olarak geliştirilen Lenacapavir iğnesinin kullanımı ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından onaylandı.

Yeni bir gezegenin oluşumu ilk kez gözlemlendi

Avrupa Güney Gözlemevi’nin Şili’deki teleskobu aracılığıyla elde edilen yeni görüntüler, 2MASSJ1612 adlı genç bir yıldızın etrafında Jüpiter’den daha büyük bir gaz devinin oluşumunu gözler önüne serdi.

MotoGP Aragon Grand Prix’sinde kazanan belli oldu

MotoGP Dünya Şampiyonası’nın 8. etabı Aragon Grand Prix’sinde Ducati Lenovo takımının İspanyol pilotu Marc Marquez, birinci oldu.