ABD’de sondaj kule sayısı düşüşe geçti

ABD’de Petrol ve Doğal Gaz Sondaj Kule Sayısında Düşüş!

Enerji hizmetleri şirketi Baker Hughes’un son verilerine göre, ABD’de petrol ve doğal gaz sondaj faaliyetlerinde kullanılan kule sayısında azalma yaşandı. 2 Mayıs itibariyle toplam kule sayısı 3 azalışla 584 düzeyine geriledi.

Geçen yılın aynı dönemine göre sondaj kulelerinin sayısında 21 adetlik bir düşüş yaşandığı belirtiliyor. Haftalık bazda petrol sondaj kuleleri 4 azalarak 479’a inerken, doğal gaz sondaj kulelerinin sayısı 2 artarak 101’e yükseldi. Hem petrol hem de doğal gaz için kullanılan çok amaçlı kulelerin sayısı ise 1 azalışla 4 oldu.

Petrol üretimine ilişkin önemli göstergelerden biri olan sondaj kulelerinin 567’si karada, 14’ü açık sularda ve 3’ü iç denizlerde faaliyet gösteriyor.

Kuzey Amerika genelinde de sondaj kule sayılarında azalma yaşandığı görülüyor. Kanada’da kule sayısı 8 azalarak 120’ye düştü; bu düşüşün 7’si petrol, 1’i doğal gaz kulelerinden kaynaklanıyor. Bununla birlikte, Meksika Körfezi’nde kule sayısı 1 artarak 12’ye yükseldi. Böylece Kuzey Amerika genelinde toplam kule sayısı 11 azalışla 704’e geriledi.

Related Posts

TZOB Genel Başkanı, zirai dondan etkilenen meyve bahçelerini inceledi

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Gaziantep ve Kahramanmaraş’ta zirai don ve dolu nedeniyle zarar gören meyve bahçelerinde incelemelerde bulundu.

TESK’ten Kurban Bayramı uyarıları

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Kurban Bayramı öncesinde özellikle büyükşehirlerde artan nüfus göz önünde bulundurularak modern ve hijyenik kurban kesim alanlarının yaygınlaştırılması gerektiğini belirtti.

SSB Başkanı Görgün: Dünyanın 180 ülkesine ihracat yapan bir sektör haline geldik

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Görgün, Kıbrıs Barış Harekatı’ndan sonra kurulan Türk savunma şirketlerinin dünyanın sayılı şirketleri arasına girdiklerini belirterek, “Dünyanın 180 ülkesine ihracat yapan bir sektör haline geldik.” dedi.

Merkez Bankası’nın son kararları ne anlama geliyor: Uzmanlardan sert eleştiriler

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, TL’ye geçişi hızlandırmak ve rezervleri güçlendirmek amacıyla yeni makroihtiyati tedbirleri devreye aldı. Uzmanlar, düzenlemelerin döviz talebini sınırlayabileceğini ancak ekonomide kopan bağların hâlâ onarılamadığını belirtiyor. “Başa döndük” diyen de var, “mucize beklemeyin” diyen de…

Türk baharatı ve aromatik bitkileri 156 ülkede yemekleri tatlandırıyor

Türk baharatı ve aromatik bitkileri 5 kıtadaki 156 ülkede yemekleri tatlandırırken, sektör geçen yıl 250 milyon dolarlık ihracatla ülke ekonomisine katkı sağladı.

Altında sert dönemeç uyarısı: Düşüş kaçınılmaz olacak

İş Yatırım’dan Şant Manukyan, altının ons fiyatında gerçek bir düşüş yaşanacaksa bunun merkez bankalarının satışlarından kaynaklanacağını söyledi. Jeopolitik riskler ve dolar likiditesi krizine karşı uyararak, “Altın yeniden 3bin 200 doların altına inebilir!” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir