Aliağa’da, Ülkenin En Büyük 10 Bilim Festivalinden Biri Gerçekleştirilecek




TÜBİTAK Destekli BilimFest Aliağa, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Organizasyonuyla 17-19 Nisan 2025 Tarihlerinde Gerçekleşecek

TÜBİTAK Destekli BilimFest Aliağa

TÜBİTAK destekli BilimFest Aliağa, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organizasyonuyla 17-19 Nisan 2025 tarihlerinde Avcı Ramadan’da 7’den 70’e tüm halka açık olarak düzenlenecek.

Havacılık ve Uzay, Robotik Kodlama, Drone etkinlikleri ve çeşitli bilimsel alanlarda katılımcıların yaparak-yaşayarak öğrenecekleri atölye çalışmaları üç gün boyunca 09.00-17.00 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.

Aliağa Kaymakamlığı, Aliağa Belediyesi ve SOCAR Türkiye’nin ana paydaşlığında yürütülen Festival; İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Emniyet Genel Müdürlüğü, Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü, Aliağa İlçe Sağlık Müdürlüğü, Konya Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Aliağa Ticaret Odası, Özkurt Gıda gibi kurum ve kuruluşların destekleriyle gerçekleştiriliyor.

65 Farklı Atölye Ve Etkinlik Yapılacak

Öğrenciler ve bölge halkı arasında bilime karşı farkındalık oluşturmak, bilime olan ilgiyi artırmak ve yeni kuşağı bilime teşvik etmek amacıyla düzenlenen festivalde Bilim Gösterisi, 65 atölye çalışması, Bilim Söyleşileri, Spor ve Bilim Oyunları Mobil Eğitim Tırları, Konya Bilim Merkezi ve Gaziantep Bilim Merkezi’nin etkinlikleri yer alacak.

“Bilim Seninle Şenlenecek” Sloganıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Katılımcılarını Ağırlayacak

Üç gün boyunca 09.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek atölye çalışmaları, söyleşiler, geç istasyonları, bilimsel etkinlikler ve çeşitli oyunlar Festival’e renk katacak. Bilim Festivali 16-17 Nisan tarihlerinde tüm öğrencilere; 19 Nisan Cumartesi günü ise tüm vatandaşlara açık olacak.

Kaynak: BYZHA Beyaz Haber Ajansı


Related Posts

Akıllı telefon ve bilgisayarlar bin kat hızlanabilir

Akıllı telefon ya da dizüstü bilgisayarınızın yavaşlığına sinirlendiğiniz günler geride kalabilir. ABD’li bilim insanları, kuantum malzemelerdeki elektronik durumları kontrol etmeye yarayan yeni bir yöntem keşfetti. Bu teknoloji, gelecekte cihazlarımızı tam bin kat daha hızlı hale getirebilir.

ASÜ’ye TÜBİTAK’tan ‘Mükemmeliyet Mührü’

AKSARAY / METİN KURT Aksaray Üniversitesi (ASÜ), bilimsel ve teknolojik çalışmalarıyla ulusal düzeyde dikkat çeken bir başarıya daha imza attı. TÜBİTAK’ın prestijli desteklerinden biri olan 1812 Yatırım Tabanlı Girişimcilik Destekleme Programı (BİGG …

Rafting takımımız dünya şampiyonu oldu

23 Yaş Altı Milli Rafting Takımı, Dünya Gençler ve 23 Yaş Altı Rafting Şampiyonası’nda altın madalya elde etti.

Yıldızlar iki kez patlayabiliyor: Kozmolojide büyük keşif

Evrenin en etkileyici olaylarından biri olan süpernova patlamaları, yıldızların yaşamlarının sonundaki dev patlamalar olarak biliniyor. Fakat bilim insanlarının son araştırması, bazı yıldızların bir değil, iki kez patlayabildiğini ve bu patlamanın görsel kanıtlarını ortaya koydu.

7 yıldır gözler onu arıyor: Nerede bu maceracı kadın?

Tomb Raider serisinin yeni oyunundan hâlâ ses yok, Lara Croft’un dönüşü belirsizliğini koruyor

Google Android ayarlarında yeni dönem

Google, Android 16 QPR1 beta güncellemesiyle Pixel cihazlara özel olarak Android System Intelligence ayarlarını baştan sona yeniledi. Material 3 Expressive tasarımı, Now Playing, At a Glance, Live Translate, Apps in Search ve Live Captions gibi …