Bolu’da Tellaklık Geleneği Sürüyor

Orta Hamamında Tellaklık Geleneği Devam Ediyor

Bolu’nun köklü tarihe sahip Orta Hamamı, 100 yıldan fazla bir süredir tellaklık geleneğini sürdürüyor. Günün erken saatlerinden gece geç saatlere kadar hizmet veren ve aylık 50 bin liraya kadar kazanç elde eden tellak Dursun Arslan, mesleğin geleceği konusunda endişelerini dile getiriyor.

Bir zamanlar Bolu’da hizmet veren Orta Hamam, geleneksel hamam kültürünü yaşatmaya devam ediyor. Tarihi hamamda tellaklık yapan Dursun Arslan, bu değerli mesleğin devamını sağlamak adına var gücüyle çalıştığını belirtiyor. Mesleği babasından öğrenen ve 20 yıldır bu işi yapan Arslan, gençlerin tellaklığa ilgi göstermediğini vurgulayarak, “Bu meslek büyük bir özen ve ilgi gerektiriyor. Genç neslin buna yeterince değer vermemesi mesleğin geleceği açısından endişe verici” diyor.

“Farklı İnsanlarla Karşılaşmanın Zorlukları Oluyor”

Mesleğin zorluklarına da değinen Dursun Arslan, “2003 yılından bu yana bu sektörde hizmet veriyorum. Sabah erken saatlerde başlayıp akşam geç saatlere kadar çalışıyorum. Müşteri olmadığı zamanlarda dışarıda beklemek zorunda kalıyoruz. Farklı insanlarla karşılaşmanın stresi ve zorluğu da cabası” diye konuştu.

“Bu Mesleğin Geleceği Meçhul”

Gençlerin tellaklık mesleğine ilgi göstermediğini belirten Arslan, “Günümüz gençliği bu tür geleneksel mesleklere sıcak bakmıyor. Bu durum mesleğin geleceği adına endişe verici. Ancak bu meslek köklü bir geleneğin taşıyıcısıdır ve gençlerin bu değere sahip çıkmasını umut ediyorum. Bizim mesailerimiz uzun ve yorucu olsa da bu mesleğin güzellikleri de bir o kadar önemli” dedi.

“Aylık Gelirimiz 50 Bin Lirayı Buluyor”

Mesleğinden elde ettiği geliri de paylaşan Arslan, “Sunmuş olduğumuz hizmet genellikle 15-20 dakika sürüyor. Kese ve masaj yaparak günü tamamlıyoruz. Giriş ücretlerimiz 330 lira, kese ve masaj dahil olduğunda 500 lira oluyor. Günlük kazancımız 800-1000 lira arasında değişiyor. Aylık kazancımız yaklaşık 50 bin lirayı buluyor. Hamamın sağlık açısından birçok faydası bulunuyor. Ayda bir kez hamama gelmek vücudun sağlığı için oldukça faydalı olacaktır” şeklinde konuştu. – BOLU

Related Posts

Başvurmayanın parası devredilecek: Yarın son gün!

Kullanılmayan banka hesaplarındaki bakiyeler TMSF’ye devredilecek. Başvuru yapmayan müşteriler adlarının yer aldığı listeye TMSF’nin resmi internet sitesinden ulaşabiliyor. Hesabında para unutanlar için son gün yarın.

Bankada parası olanlar dikkat! Faizde dengeler değişiyor

Mayıs ayı enflasyon rakamlarının beklentilerin altına gelmesi ve Merkez Bankası’nın geçtiğimiz günlerde repo ihalelerine başlamasıyla piyasada faiz indirimine gidileceği beklentisi oluşmaya başladı. Merkez Bankası politika faizini düşürmeden bazı bankalar mevduat faizlerini şimdiden revize etti. Peki faizde beklentiler ne? Mevduat faizlerinde yaşanan değişimin sebebi ne? İşte detaylar…

Karadeniz’de iki dev serada üretim başladı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Karadeniz Bölgesi’nin ilk Sera Organize Tarım Bölgeleri (OTB) olan Samsun Bafra ve Zonguldak Çaycuma’da üretimin başladığını duyurdu.

Ekonomistlere göre yeni teşvik sisteminin hedefi iş dünyasındaki tepkileri bastırmak: Siyasi ayarlı teşvik

Yeşil dönüşüm, teknoloji ve savunma gibi alanlara odaklanan teşviklerin hukuki güvence olmadan yatırım iştahı yaratamayacağı, seçim ekonomisine hizmet etme riski taşıdığı belirtiliyor.

Moskova Borsası’ndan ‘Bitcoin’ hamlesi: Yarın başlıyor!

MOEX’ten yapılan yazılı açıklamada, kripto para birimi Bitcoin’e ilişkin alınan karara yer verildi. 10 Haziran’dan itibaren Bitcoin endeksinin hesaplanmasına ve yayınlanmasına başlanacağına işaret edilen açıklamada, hesaplamaların Binance, Bybit, OKX …

Türkiye, sendikal haklarda 2025’te de KARA LİSTEDE

Dünyanın en büyük sendikal örgütü Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu’nun (ITUC) Küresel Haklar Endeksi’ne göre Türkiye, 2014’ten bu yana yaşanan geleneği bozmadı, 2025’te de işçi hakları alanında dünyanın en kötü 10 ülkesi arasına yerleşti.