Emre Akadal: Yapay zeka, bazı insanların işini elinden alacak

Yapay Zeka İş Dünyasını Nasıl Etkiliyor?

Abdurrahman Yazıcı’nın sunduğu programa konuk olan Doç. Dr. Emre Akadal, yapay zekanın iş dünyasında köklü değişimlere yol açtığını vurguladı. Akadal, yapay zekanın programlama dünyasından girişimciliğe kadar birçok alanda büyük avantajlar sunduğuna dikkat çekti.

İnsan İşini Eline Alacak mı?

Akadal, yapay zekayı bilgisayarların insan gibi davranması şeklinde tanımlarken, bu teknolojinin özellikle programlama alanında bazı işleri insanlardan alabileceğine işaret etti. Ancak kritik detaylar için hala uzmanlara ihtiyaç duyulacağını da belirtti. Yazılım geliştirmenin büyük bir kısmının %20’lik bir eforla tamamlanabileceğini söyledi.

Tekrarlayan İşler Artık Yapay Zeka İle Yürütülecek

Akadal, yapay zekanın tekrar eden rutin işlerde etkin olduğunu vurgulayarak, “Aynı işleri tekrar tekrar yaptığımız durumlar için yapay zeka bize çözümler sunuyor” dedi. Bu nedenle gelecekte tercih edilen mesleklerin tekrarlayan süreçlerden uzak olduğunu ve kişisel becerilere odaklandığını belirtti. “Belirli bir alanda uzmanlaşmak, yazılımcı olmaktan daha faydalı olabilir” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin Girişimcilik Potansiyeli

Akadal, yapay zekanın bireysel ve kurumsal anlamda büyük dönüşümler yaratacağını belirterek, “Teknolojinin iş dünyasını nasıl etkileyeceğini henüz göremedik” dedi. Türkiye’deki girişimcilik ekosisteminin güçlü olduğunu vurgulayan Akadal, Türk girişimcilerin yeni teknolojilere hızlı adapte olma yeteneğine sahip olduğunu söyledi. “Gelişmemiş bir ülkede bile gelişmiş bir ülkeden daha iyi bir girişim çıkabilir” diye konuştu.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır

Related Posts

Akıllı telefon ve bilgisayarlar bin kat hızlanabilir

Akıllı telefon ya da dizüstü bilgisayarınızın yavaşlığına sinirlendiğiniz günler geride kalabilir. ABD’li bilim insanları, kuantum malzemelerdeki elektronik durumları kontrol etmeye yarayan yeni bir yöntem keşfetti. Bu teknoloji, gelecekte cihazlarımızı tam bin kat daha hızlı hale getirebilir.

ASÜ’ye TÜBİTAK’tan ‘Mükemmeliyet Mührü’

AKSARAY / METİN KURT Aksaray Üniversitesi (ASÜ), bilimsel ve teknolojik çalışmalarıyla ulusal düzeyde dikkat çeken bir başarıya daha imza attı. TÜBİTAK’ın prestijli desteklerinden biri olan 1812 Yatırım Tabanlı Girişimcilik Destekleme Programı (BİGG …

Rafting takımımız dünya şampiyonu oldu

23 Yaş Altı Milli Rafting Takımı, Dünya Gençler ve 23 Yaş Altı Rafting Şampiyonası’nda altın madalya elde etti.

Yıldızlar iki kez patlayabiliyor: Kozmolojide büyük keşif

Evrenin en etkileyici olaylarından biri olan süpernova patlamaları, yıldızların yaşamlarının sonundaki dev patlamalar olarak biliniyor. Fakat bilim insanlarının son araştırması, bazı yıldızların bir değil, iki kez patlayabildiğini ve bu patlamanın görsel kanıtlarını ortaya koydu.

7 yıldır gözler onu arıyor: Nerede bu maceracı kadın?

Tomb Raider serisinin yeni oyunundan hâlâ ses yok, Lara Croft’un dönüşü belirsizliğini koruyor

Google Android ayarlarında yeni dönem

Google, Android 16 QPR1 beta güncellemesiyle Pixel cihazlara özel olarak Android System Intelligence ayarlarını baştan sona yeniledi. Material 3 Expressive tasarımı, Now Playing, At a Glance, Live Translate, Apps in Search ve Live Captions gibi …