GençBizzTech projesinde 2 binin üzerinde öğrencinin eğitimi tamamlandı

Türkiye İş Bankası ve Genç Başarı Eğitim Vakfı (GBEV) tarafından yürütülen GençBizzTech projesinde 2 binden fazla öğrencinin dört haftalık teknoloji eğitimi sona erdi.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, İş Bankası ve GBEV tarafından devlet fen liselerinde öğrenim gören öğrencilere yönelik olarak hayata geçirilen proje, bilim ve teknoloji odaklı genç girişimcileri desteklemeye devam ediyor.

Bu yıl yapay zekayı odağına alan proje, gençlerin sürdürülebilirlik ve bilişim tabanlı girişimcilik becerilerini geliştirerek onları yenileşim dolu bir geleceğe hazırlamayı amaçlıyor.

457 girişim takımı başvuruda bulundu

Programa 2024-2025 eğitim döneminde 457 girişim takımı başvuruda bulunurken, 2 binden fazla öğrencinin dört haftalık teknoloji ve yapay zeka odaklı eğitimleri tamamlandı.

Çevrimiçi eğitimler, Python programlama dilinden ileri düzey teknolojilere kadar çeşitli konularda yapay zeka uygulamaları geliştirmeye odaklanarak, gençlerin bilimsel düşünme ve yaratıcılık becerilerini geliştirmesine yardımcı oldu. Katılımcılar, bilim, teknoloji ve yapay zeka konularına karşı ilgilerinin, eğitim sonunda arttığını aktardı.

Eğitimlerini tamamlayan öğrenciler, 31 Mart’a kadar iş modellerini ve prototiplerini geliştirecek. Seçilen 10 takım, 9-10 Mayıs’ta gerçekleştirilerek Türkiye finalinde projelerini sergileyecek.

GençBizzTech’in bu yılki finalinde birinciliği elde eden ekip, Avrupa’nın önde gelen girişimcilik organizasyonlarından GEN-E Avrupa Girişimcilik Festivaline katılım hakkı kazanacak.

Programla sunulan çevrim içi girişimcilik eğitimleri, katılımcılara tasarım odaklı düşünme, iş modeli oluşturma ve girişimcilik gibi alanlarda bilgi ve beceriler kazandırıyor. Finale kalan ekipler, iş fikirlerini profesyonel seviyeye taşımak üzere özel sunum teknikleri ve iş modeli geliştirme eğitimlerine katılıyor.

Eğitimler kapsamında düzenlenen özel oturumlarda, teknoloji, bilim ve yapay zeka alanında önde gelen uzman isimler, “Bilimsel Projemi Nasıl Geliştiririm?” başlığı altında sunumlar yaparak gençlerin bilim ve teknoloji odaklı projeler geliştirmelerine rehberlik ediyor. (AA)

Related Posts

Finans sektöründe yapay zeka dönemi! Uzmanların öngörüsü korkuttu

Teknolojinin hayatımızdaki etkisi yapay zekayla birlikte daha da hissedilir bir hale geldi. Yapay zekanın hızlı işlevsel ve üretken olması bir çok sektörde kolaylık sağlarken iş dünyasında çalışanları da tedirgin etmeye başladı. Yapay zekanın …

Yapay et, yapay zeka değil: Artık yapay insan üretilecek

İngiltere’de insan DNA’sı laboratuvar ortamında sıfırdan sentezlenmeye başlandı. Genetik hastalıkların tedavisi için geliştirilen bu teknoloji, yapay insan üretimi tartışmalarını gündeme taşıyor.

JLab müziğe yeni soluk getiren serisini tanıttı

JLab, müzikseverler için tasarladığı yeni Party serisi Bluetooth hoparlörlerini piyasaya sürdü. Pop Party, Go Party, JBuds Party ve Epic Party olmak üzere dört farklı modelden oluşan bu seri, kullanıcılarına her ortamda eğlenceli ve güçlü bir ses …

HIV/AIDS’e karşı tıpta dev ilerleme: ABD koruyucu aşıyı onayladı!

HIV virüsüne karşı koruyucu olarak geliştirilen Lenacapavir iğnesinin kullanımı ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından onaylandı.

Yeni bir gezegenin oluşumu ilk kez gözlemlendi

Avrupa Güney Gözlemevi’nin Şili’deki teleskobu aracılığıyla elde edilen yeni görüntüler, 2MASSJ1612 adlı genç bir yıldızın etrafında Jüpiter’den daha büyük bir gaz devinin oluşumunu gözler önüne serdi.

MotoGP Aragon Grand Prix’sinde kazanan belli oldu

MotoGP Dünya Şampiyonası’nın 8. etabı Aragon Grand Prix’sinde Ducati Lenovo takımının İspanyol pilotu Marc Marquez, birinci oldu.