“Kuş Gribi Tanı Kiti” ile gelen Türkiye birinciliği

Kuş Gribi Tanı Kiti Projesi Türkiye Birincisi Oldu

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü 3. sınıf öğrencisi Ahmet Can Karaman ile Nafia Hümeyra Toker, Büşra Çetintaş ve Özlem Çevik’in birlikte geliştirdiği “Kuş Gribi Tanı Kiti” projesi, Ankara’da düzenlenen 1 Fikir 1 Türkiye yarışmasında Türkiye birincisi oldu.

Proje ekibi, Türkiye’deki bu önemli başarının ardından uluslararası alanda temsil etmek üzere düzenlenen “1Idea1World” yarışmasına katılarak, bilimin evrensel diliyle seslerini dünyaya duyurdu. Projede amaçlanan, kuş gribine hızlı, ekonomik ve yerli bir tanı kiti geliştirmek.

Genç bilim insanları, erken teşhisin hayat kurtardığı ilkesinden yola çıkarak, bu teknolojinin ileride diğer bulaşıcı hastalıkların tanısında da kullanılmasını hedefliyor. Ekip, artan vaka oranlarına dikkat çekerken, kuş gribinin sadece hayvan sağlığını değil, ekonomik dengeleri de ciddi şekilde etkilediğine vurgu yapıyor. Yarışma sürecinin sadece bir rekabet alanı olmadığı, aynı zamanda bir öğrenme ve gelişim platformu olduğu belirtiliyor.

‘GURUR DUYUYORUZ’

Tüm Mucitler İcat İnovasyon ve Araştırma Derneği (TÜMMİAD) Başkanı Bülent Kavaklı, Ege Bölgesi finalistlerinin gösterdiği üstün başarının gençlerin ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha gösterdiğini ifade ederek, genç girişimcileri desteklemenin önemini vurguluyor. TÜMMİAD Ege Bölge Sorumlusu Öğretim Görevlisi Dilhun Sukan ise Ege Bölgesi’nden çıkan genç girişimcilerin başarısından büyük gurur duyduklarını belirtiyor.

Related Posts

MEB’in ortaokul hamlesi: İmam hatiplere sınavla öğrenci çekme

Bazı imam hatip liselerinin bünyesindeki ortaokullara sınavla öğrenci almasına tepki gösteren Eğitim-İş İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Kadir Toruş, “İmam Hatiplere daha fazla öğrenci çekme gibi bir algı yaratma çabası içerisindeler” dedi.

MEB, milli eğitim müdürlükleri yönetmeliğinde ÖMY ile TYMM’ye yönelik düzenleme yaptı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Milli Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliği’nde değişiklik yaptı. Bakanlık yönetmelikte yaptığı değişikliklerle milli eğitim müdürlüklerine Öğretmen Meslek Yasası’yla (ÖMY) getirilen Milli Eğitim Akademisi’ni eklerken; eğitim kurumlarında din ve ahlâk eğitim-öğretimini geliştirmek ve yaygınlaştırma görevi de getirildi.

Ankara’nın ‘Yükselen’ değeri

Yükselen Koleji 23 yıldır Ankara’da eğitim-öğretim yaşamını sürdürüyor.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Aile – Çocuk Masal Şenliği

İSTANBUL İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Aile – Çocuk Masal Şenliği programında konuşan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, “Okulda öğretilenlerin, okulda davranış kazanılması gereken boyutları evde, ev ortamında …

Haydi Tenise Projesi ile Çocuklar Tenisle Buluşuyor

Çocukların tenis sporuyla tanışmasını ve tenis kültürünün yaygınlaşmasını hedefleyen “Haydi Tenise” projesi, Gençlik ve Spor Bakanlığının desteği ve Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Tenis Federasyonu iş birliğinde 11 deprem ilinde eş zamanlı …

Minikler Nüfusmatik’i Tiyatro ile Tanıttı

Afyonkarahisar’da minikler ‘Nüfusmatik’i tiyatro ile tanıttı AFYONKARAHİSAR – Afyonkarahisar Emirdağ Kaymakamlığı İlçe Nüfus Müdürlüğü ve Aziziye İlköğretim Okulu iş birliğiyle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir