TZOB Genel Başkanı, zirai dondan etkilenen meyve bahçelerini inceledi

Çiftçilerin Talepleri Dinlendi

Gaziantep’in Şehitkamil ilçesine bağlı Karacaburç Mahallesi’nde bahçe ziyareti gerçekleştiren Şemsi Bayraktar, çiftçilerin taleplerini dinledi. Tarlalarda yaptığı incelemeler sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Bayraktar, nisan ayında meydana gelen don olayının tarımsal üretim için olumsuz etkileri olduğunu vurguladı.

Bayraktar, çiftçilerin şu anda destek beklediğini belirterek, Tarım ve Orman Bakanlığının çiftçilere yönelik nakit yardımların yanı sıra bankalara olan borçların da yapılandırılması taleplerini değerlendirdiğini dile getirdi.

Kahramanmaraş’ta Zararların Boyutu Ciddi

Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Başdervişli Mahallesi’nde kayısı, kiraz, üzüm, elma, ceviz, Antep fıstığı ve badem ağaçlarının bulunduğu bahçeleri ziyaret eden Bayraktar, üreticilerden bilgi aldı. Bayraktar, don nedeniyle Kahramanmaraş’taki bahçelerde ciddi zararlar oluştuğunu ifade etti.

Yaşanan don olayının ardından dolu yağışının da bazı ürünlere zarar verdiğini belirten Bayraktar, çiftçilere destek olma çabalarının devam edeceğini söyledi.

Related Posts

ABD’de sondaj kule sayısı düşüşe geçti

ABD’de enerji şirketlerinin faaliyette bulunan petrol ve doğal gaz sondaj kule sayısında üç hafta süren yükseliş sonrası düşüş tarafına geçti.

TESK’ten Kurban Bayramı uyarıları

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Kurban Bayramı öncesinde özellikle büyükşehirlerde artan nüfus göz önünde bulundurularak modern ve hijyenik kurban kesim alanlarının yaygınlaştırılması gerektiğini belirtti.

SSB Başkanı Görgün: Dünyanın 180 ülkesine ihracat yapan bir sektör haline geldik

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Görgün, Kıbrıs Barış Harekatı’ndan sonra kurulan Türk savunma şirketlerinin dünyanın sayılı şirketleri arasına girdiklerini belirterek, “Dünyanın 180 ülkesine ihracat yapan bir sektör haline geldik.” dedi.

Merkez Bankası’nın son kararları ne anlama geliyor: Uzmanlardan sert eleştiriler

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, TL’ye geçişi hızlandırmak ve rezervleri güçlendirmek amacıyla yeni makroihtiyati tedbirleri devreye aldı. Uzmanlar, düzenlemelerin döviz talebini sınırlayabileceğini ancak ekonomide kopan bağların hâlâ onarılamadığını belirtiyor. “Başa döndük” diyen de var, “mucize beklemeyin” diyen de…

Türk baharatı ve aromatik bitkileri 156 ülkede yemekleri tatlandırıyor

Türk baharatı ve aromatik bitkileri 5 kıtadaki 156 ülkede yemekleri tatlandırırken, sektör geçen yıl 250 milyon dolarlık ihracatla ülke ekonomisine katkı sağladı.

Altında sert dönemeç uyarısı: Düşüş kaçınılmaz olacak

İş Yatırım’dan Şant Manukyan, altının ons fiyatında gerçek bir düşüş yaşanacaksa bunun merkez bankalarının satışlarından kaynaklanacağını söyledi. Jeopolitik riskler ve dolar likiditesi krizine karşı uyararak, “Altın yeniden 3bin 200 doların altına inebilir!” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir