Yatırım danışmanı, deprem sonrasında evini satmak ya da ev almak isteyenleri uyardı: ‘Sakın ha kaptırmayın’

İstanbul Depremleri Sonrası Emlak Piyasası Nasıl Etkilenir?

İstanbul’da meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem sonrasında herkes deprem korkusuyla sarsıldı. Riskli bölgelerde ev sahibi olanlar, “evimizi satsak mı?” ya da “arsa alsak mı?” gibi sorularla karşı karşıya kaldı. Yatırım ve tasarruf danışmanı Mert Başaran, herkesi “dikkatli olun, elinizdekinizden olup ortada kalmayın” şeklinde uyararak dikkat çekti. Başaran, bu dönemdeki fırsatçılara karşı da uyarıda bulunarak, “Mecbur kalmadıkça evinizi satmayın, arsa almak için de piyasanın sakinleşmesini bekleyin” tavsiyesinde bulundu.

Başaran’ın Uyarıları

TV100 yayınına katılan Başaran, panik dönemlerde evlerin ucuza satın alınabileceğini ve bu nedenle dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Başaran, 1999 depremi örneğine atıfta bulunarak, geçmişte yaşanan örneklerin ders alınması gerektiğini belirtti. Panikle alınan kararların uzun vadede olumsuz sonuçlar doğurabileceğini ifade etti.

Mecbur Kalmadıkça Evinizi Satmayın

Başaran, barınma ihtiyacı olduğu sürece mecbur kalmadıkça ev satılmaması gerektiğini söyledi. Geçici dönemlerin ardından piyasaların toparlandığını ve kentsel dönüşüm projeleriyle yeni olanakların ortaya çıktığını belirtti. Bu nedenle, sabırlı olmanın ve doğru zamanı beklemenin önemine dikkat çekti.

Arsa Almak Mantıklı mı?

Başaran, deprem riski altındaki bölgelerde ev alınmasının mantıklı olup olmadığının sorgulanması gerektiğini belirtti. Deprem sonrası arsa almanın da bir o kadar riskli olduğuna dikkat çekti. Piyasalardaki ani yükselmelerin ve fırsatçıların tuzaklarına karşı temkinli olunması gerektiğini vurguladı.

Biraz Sakinleşmeyi Bekleyin

Başaran, insanların şimdilik sakin olmaları gerektiğini ve aceleci kararlar almaktan kaçınmaları gerektiğini söyledi. Ekonomik dengelerin arz ve talep üzerine kurulu olduğunu hatırlatarak, piyasaların durulması için beklemenin önemine değindi. Bu nedenle, ev satışı veya arsa alımı gibi kararların aceleci yapılmaması gerektiğini ifade etti.

Related Posts

Buğday tarlalarını söken çiftçiler isyanda: ‘Köylünün hali harap’

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde çiftçiler, bu yıl havaların kurak gitmesi ve sulama sorunu nedeniyle buğday tarlalarını sökmeye başladı. Çiftçi Şahin Akgöllü, “Cumhurbaşkanımızdan köylümüze ekmeklik buğdayımızı vermesini rica ediyorum. Köylünün hali harap. Köylü aç kalmak durumunda” dedi.

Dünyanın en büyük varlık fonunda ‘savaş’ tartışması: 1,8 trilyon dolarlık fon savunmaya yatırım yapacak mı?

Dünyanın en büyük varlık fonu olan Norveç’in 1,8 trilyon dolarlık devlet fonunun savunma devlerine yatırım yapması için kuralların gevşetilmesi gündemde. Muhalefet ve Merkez Bankası destek verirken, etik kurallar ve hükümet direnci tartışmaları körüklüyor.

ABD ve Çin’den gelen açıklamalar kriptolara yaradı: Bitcoin yüzde 3 arttı

ABD ve Çin’den gelen açıklamalar kriptolara yaradı: Bitcoin yüzde 3 arttı

Küresel elektrik üretiminin yüzde 41’i yenilenebilir ve nükleer enerjiden sağlandı

Geçen yıl küresel çapta üretilen elektriğin yüzde 41’i yenilenebilir ve nükleer enerjiden elde edildi.

Dolar ve Euro güne nasıl başladı?

Dolar ve Euro güne nasıl başladı?

İsrail bu sefer sert kayaya çarptı: Ahmed Şara ‘hesap verecekler’ diyerek açık açık meydan okudu

Suriye topraklarına saldırıp, Dürziler üzerinden karışıklık çıkarmaya çalışan İsrail’e karşı net bir duruş sergileyen Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, ülke genelindeki güvenlik durumu hakkında açıklamalarda bulunarak, sivillerin güvenliğini tehdit eden her türlü unsura karşı önlemlerin alınıp, gerekli tedbirlerin uygulanacağını vurguladı. Şara “Halkımız endişelenmesin. Sivillere zarar verenler, ağır bedeller ödeyecek” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir